Café Panget – Holmön

Café Panget – Holmön

Glesbygd’n på öppet hav kan sluta hur som helst. Vi kommer att stänga in oss i en loge på ön och träna lite först, sen öppnar vi dörrarna på vid gavel. Söndagen den 10:e juli dyker vi upp på Café Panget. Övervänt! Vi har till och med skaffat nya skjortor enkomt för att visa upp oss levandes igen . Dessutom tänker vi spela några godbitar från kommande skivan för er!

Med 3 nya ansikten i bandet och singeln “Sveaskog” från det kommande albumet ute innan turnén tänkte vi bjuda er på en resa genom avklädda skogar och oändliga ljudlandskap. Vi låter bättre än aldrig förr, och det tänker vi inte skämmas för.

Hivenje dit. Ork vi, val je ork!

 

Umeå – 100

Vi rycker av plåstret. Så där bara. Pang bom bara. Vi spelar på klubbscen i Umeå för första gången på 7 år. En premiär på vår sommarturné som ni inte vill missa!
Glesbygd’n + Johan Airijoki och hemliga gäster.

100 Kronor i dörren, inga förköp!

Johannes med vänner

Arvid och Johan spelade på invigningen av “Johanned med vänner”. En utställning om hur Umeå förvanskats. Helt i linje med vår låt “Apa utan berg”.

Jokkmokk

Äntligen säger vi alla. Vi ska än en gång till Jokkmokk och lägga beslag på varenda renkorv Utsi kan frambringa på marknaden 2017. Vi firar release av vår nya EP “En smak av tjära, blod & sprit”. Det ryktas om att det blir fler än en spelning.

Här finns mer information om eventet: Glesbygd’n på Bio Norden

Hijazz Bistro

Vi spelar på Uppsalas mysigaste krog Hijazz!

Jokkmokksmarknad

Skvallret du hörde stämmer. Glesbygd’n kommer ännu en gång till världens bästa marknad. I år spelar vi på Folkets Hus.

JULFEST med Glesbygd’n & Räfven

Räfven ställer till med julfest och vi är bjudna! Vi är på miniturné i södra Sverige Räfven bjuder på en akustisk konsert och vi ser fram emot att spela nya låtar från den kommande plattan ”Svensk kultur”. Vi utlovar glögg i baren och ringdanser hela natten lång.

KnappKarlsson Väddö

Torsdag 1 juli, KnappKarlsson, Båthuset, Barnens Ö.

 

SkogsRock

Naturskyddsföreningen i Piteå arrangerar Skogsrock på Krokodil i Pteå. En gala för bevarandet av Gammelskogen! Självklart spelar Glesbygd’n

Jokkmokksmarknad

Vi har fått äran att spela på ärofyllda Bio Norden igen! Vi kan nu död lyckliga.

Julfest i Glesbygd’n

Efter drygt 6 månaders lokal tystnad så bjuder vi upp till dans igen. Denna gång med Syket och Gnarly Boys som vi har lyckats lura till att spela tolkningar av våra egna låtar. Vilket kalas!

Stationshuset

Aha! Vi spelar i skånska Glesbygd’n. Röstångas finest arrangörer fixar kalas med oss och Ylijali. Scwäng förbi och njut av skånes platta men fina sommarlandskap!

Hornstull Strand

Sådärja, dags att putsa upp loafersarna. Nu jädrar kommer Glesbygd’n till storstan!

Mer info kommer inom kort.

Bistro Hijazz

Joho. Vi spelar i Uppsala igen. Denna gång på det fantastiska Bistro HiJazz. Vi spelar med vår gode vän och vapendragare Storsien. Han vet inte om det än bara!

Minifestival i Delsbo

Vi har fått äran att äntligen spela på Alexs hemmaplan. Arvid i Delsbo har styr ihop en fin minifestival med oss och Tre Ögon i Bäcken. Med Band tillkommer. Kom förbi!

Midsommarfest

Våra goda Gällivare vänner har visat oss vägen till Liikavaara och det underbara Linafallet. Här ska det badas och spela tills siste man stupar.

Rännan

Skolavslutning i Norsjö. Traditionen som samlar halva inlandet på Rännan i Norsjö. Glesbygd’n spelar tillsammans med Corroded från Ånge

Specialspelning

Glesbygd’n och vår gode vän Simon Marainen ska spela ihop i Piteå igen!

Gälka Warriors Vårfest

Gälka Warriors ska ha avslutningsfest på Dundret, givetvis kommer Glesbygd’n och delta med det bästa vi kan…

Nej till Uran

NEJ TILL URAN är en motstånds spelning för mot uranprospektering i Sverige. Här ska vi spela tillsammans med vår gode vän Storsien. Övriga artister är bla, jämtlands stolthet P-Danjelsa! Vilken ära att få stå på samma scen!

Sara Lidman-dagen

Vi har den stora äran att spela och hylla en av västerbottens storheter Sara Lidman. Vi bjuder på en något udda spelning med nya instrument och annorlunda uttryck!

Motståndsfestivalen

Motståndsfestivalen är en mötesplats som bygger på sammarbete och drömmar. Den är summan av insatserna från folkbildare scenkonstnärer och folkrörelser.

Klabböle

Vi gör en väldigt, väldigt exklusiv spelning på Klabböle. Håll utkik här för mer information!

Gallejaur

Vi har fått en spelning på en invigning av ett naturreservat i Gallejaur utanför Arvidsjaur. Kanske bättre att säga Glommersträsk eller snarare Järvträsk. För att dra det lite längre. “Här finns nu en av få bevarade miljöer som kan berätta inlandets och lappmarkens historia. Om självhushållet med månghussystem, om samspelet med den samiska kulturen och om småbrukartiden. Om en tid när skalan var mindre, närheten större och tempot ett annat.” Läs mer på www.gallejaur.se

Der Qandeel

Konsert med Dar Qandeel – Palestinsk folkmusik

Den palestinska gruppen Dar Qandeel spelar tillsammans med Pettersson & Fredriksson, samt Glesbygd’n. Folkmusik från världens alla hörn!

Releasefest

Vi firar vår debut-cd till max på Plaza i Umeå. Läs allt på Klubb Moskosel

Luleå m. Räfven

Vi spelar tillsammans med Räfven. Mer info kommer snart!

Örnsköldsvik m. Räfven

Vi spelar tillsammans med Räfven. Mer info kommer snart.

Sundsvall m. Räfven

Arvidsjaur

Åter igen på Medan (Folkets Hus) i Arvidsjaur för ytterligare en spelning, 19.00

Arvidsjaur

Spelning på medan för Arvidsjaurs gymnasieungdomar. Fantastiskt kul att få spela i sin hemstad på dagtid!

Jokkmokksmarknaden

Fantastiskt så fint. Nu har vi satt spiken på kartan och siktat in oss på 2008 års absolut häftigaste spelning. I dubbel bemärkelse. Den 7:e Februari 2008 gör vi två spelningar under invigningen av Jokkmokksmarknaden. Först en hejdundrande kavalkad av vår absolut bästa musik i full uppsättning på Bio Norden. Sen springer vi lite snyggt tvärs över gatan till Café Gaskas för att bjuda en lite mer varierad samling människor på vår aukustiska uppsättning!

Åsele

Vi spelar i Åsele två gånger under samma dag. Första insläpp 13.15. Sen spelar vi en gång till på kvällen, 18.30 även detta på Folkets Hus!

Blackis med Kultiration

Vi spelar med Kultiration på Blackis. Kom ut till Svartöstaden för en oförglömlig kväll!

Kårhuset med Kultiration

Vi spelar tillsammans med Kultiration på Kårhuset i Piteå. Fantastiskt trevligt!

0
0:-