Tålamod, tålamod.

För lite mer än ett år sen skulle vi spela för er, levandes, i Umeå. Det sket sig. Ett år senare skulle vi göra ett nytt försök, det sket sig också. Att spela för er alltså. Levandes. Att dela samma lokal. Däremot gjorde teknikens under det möjligt för oss att spela levandes ändå. Med tålamod. Genom kameror och inför mörka silhuetter.

Där och då var det några få som fick se. Här och nu vill vi att ni alla får ta del av det vi gjorde i mötet med dessa författare. Musik och läsning sprungen ur dessa möten, i ögonblicken, i rörelse, i en konsertlokal som skulle rymt en mindre by men som var fullständigt tom utöver oss som framträdde tillsammans. En annorlunda upplevelse, som vi vill att ni får en smak av. Och så vill vi att ni ska få frossa i dessa fantastiska författares läsningar som blåste liv i vår musik.

För att strössla littfest-tårtan hjälpte den evigt eminente Hugo Sundqvist oss med en ny logga att pryda Axels trummor och sprungen ur askan kom så vårt senaste tryck – “Brasan” – till världen. Mer eld!

Vårtecken i Glesbygd’n

Vilken grej! Som många av er redan vet spelade vi på Littfest i lördags. Vi har längtat efter er. Och varandra. Att få spela musik och samtidigt låta er lyssna. Det har gått så lång tid sedan sist och vår längtan och våra känslor blev som vanligt när vi far fram en bubblande gryta som till slut både doftar och smakar Glesbygdn. Tack till alla er som lyssnade och såg på oss!

Sedan sist har det ju också hänt en del bakom kulisserna. Våra fina vänner Ola och Mårten spelar inte med oss längre. Vi saknar dem förstås, men vi låter oss inte bli dinglandes med fötterna.

Vi har både förstärkt och utökat vår familj. Numer hittar vi Thomas Burström bakom klaviaturerna., Nikolai Äystö på klarinett och häromsistens visade det sig att Cecilia Moore ville spela saxofon med oss. Wow. Med tre superstjärnor som dessa har vi inget att skylla på. Knyt skorna vad vackert de spelar.

Tillsammans med ormtjusaren Johan har vi numer en av västvärldens fetaste blåssektioner.

Om än vi gör det i sakta mak, lunkar vi långsamt framåt. Vi har massor av nytt material som vi filar på. Förr eller senare vill vi bjuda in er i vår lilla bubbla. Det längtar vi efter.

Och du! Följ oss på Instagram till exempel. Det skulle vi tycka väldigt mycket om!

Tålamod Littfest, Tålamod.

Nog har det varit tungrott sedan i fjol. För ett år sen ställdes Littfest in och vi föll på målsnöret. Samma skälvande dagar uppdagades det att folk inte kunde träffas i kulturella sammanhang (shopping en annan sak, pengarnas ska ju in) och nog fattas oss levandes musik. Stå och trängas, svaja i takt. Men det var förr.

Och det var bättre. Det gamla talesättet har såväl som oomtvistligt rätt även fått en sorgkant. Det var bättre förr. Men det blir nog bra igen, vi måste bara ha tålamod.

I år blir det ett annorlunda framträdande för både oss och Littfest. Vi ska spela och göra ljud tillsammans med en skara poeter på temat tålamod. Vi gör det analogt på ett digitalt vis, bara logga in och klicka loss. Svaja i takt går ju ändå och trängas med de som är dig när och kär. Spela några egna låtar hinner vi också med.

Lite gammalt, mycket nytt.

100 spänn kostar det och biljetten köper ni enklast här: https://www.biljettcentrum.com/evenemang/littfest-2021/

0
0:-